
خانم صباغ


اهميت آموزش بهداشت در دهه هاي اخير ، بکرات در نوشته ها و کنفرانس هاي بين المللي در رابطه با پيشبرد اهداف بهداشتي درماني ، مخصوصاً با ذکر آن در قطعنامه آلما-آتا در سال ١٩٧٨ آمده است . تجربيات نشان مي دهد که ارائه خدمات بهداشتي درماني چنانچه به اندازه کافي با آموزش بهداشت پشتيباني نشود سودمند نخواهد بود . آموزش بهداشت به عنوان يک حرفه تخصصي شامل يک فرايند فعال يادگيري است که از طريق آن فرد يا گروه قادر به تشخيص نيازهاي بهداشتي و ارتباط دادن آنها با رفتارهاي بهداشتي لازم به منظور دستيابي به سلامت مي باشد . پس هدف نهايي آموزش بهداشت تامين رفتارهاي بهداشتي است که با استفاده از علوم روانشناسي اجتماعي ، نظريه هاي يادگيري ، آموزشي ، ارتباطات و فرايند گروه و برنامه هاي ايجاد کننده انگيزه ، مشارکت اجتماعي ، فرهنگ سازي ، اهداف و اصول آموزش بهداشت ، تئوريها ومدل هاي آموزش بهداشت ، روشهاي آموزش و ارزشيابي آموزش بهداشت و پژوهش بدست مي آيد
براي پيشگيري از افزايش فشارخون و بيماريهاي قلبي به جه نکاتي بايد توجه کنيم ؟
ميزان نمکي که هنگام پخت به غذا اضافه مي کنيد را کاهش دهيد.
براي اجتناب از مصرف بي رويه نمک بر سر سفره از نمکدان استفاده نکنيد.
غذاهاي کنسرو شده و بسياري از مواد غذايي بسته بندي شده و آماده داراي مقادير زيادي نمک هستند، به همين دليل بهتر است مصرف اين مواد غذايي را محدود کنيد.
مصرف غذاهاي شور مثل آجيل شور، انواع فراورده هاي غلات حجيم شده (پفک و ...) چيپس،انواع شور نظير خيار شور و کلم شور،ماهي دودي،سوسيس و کالباس و غذاهاي کنسروي را کاهش دهيد.
جوش شيرين که ممکن است در انواع نان و کيک به کار رود،داراي مقدار زيادي سديم (عنصر موثره نمک )است. بنابر اين در افرادي که به علت ابتلا به بيماري محدوديت مصرف نمک دارند مصرف مواد حاوي جوش شيرين هم بايد بسيار محدود شود.
مطالب آموزشی
درحال به روز رسانی
لینک های مفید
درحال به روز رسانی
پمفلت های اموزشی
درحال به روز رسانی
فیلم های آموزشی
درحال به روز رسانی